Åttetallformede bassenger

Basseng formet som et åttetall

Du stusset kanskje litt over denne overskriften. Selv om uttrykket er korrekt, er det ikke et ordentlig åttetall vi snakker om. Du finner sikkert bassenger formet akkurat som et åttetall, men det vil nok være ganske unødvendig og slitsomt. Nei, når man snakker om åttetallformede bassenger er det som regel et ovalt basseng man har i tankene, dog med en liten «innstramming» på midten. I bunn og grunn ser et slikt basseng ut som vanlige sovemasker. Altså har du to ovale, runde deler koblet sammen med en noe tynnere del på midten. Slike svømmebassenger har blitt veldig populære de seneste årene, spesielt med tanke på alle fordelene man får og hvor flott det ser ut med et slikt basseng i hagen. De kommer i alle former og farger, og man kan tilpasse et slikt basseng til akkurat det man har i tankene. Dessuten trenger du ikke forme svømmebassenget akkurat som et åttetall, heller – det er bare et navn som generaliserer denne typen bassenger. Det kan være formet som et hjerte, eller som tre sammensveisede ringer, eller som en gitar for den saks skyld.

For alle formål

Et åttetallformet basseng kan brukes til de aller fleste formål, og det er den spesielle formen som åpner opp for en rekke muligheter. De passer best til fester og sosialisering, men du kan like gjerne spille vannpolo eller svømme om kapp – størrelsen tillater det aller meste. Dessuten kan man dele opp bassenget inn i ulike deler, der forskjellige mennesker vil finne seg til rette. Noen foretrekker kanskje varmere vann, andre liker dybden, mens de aller fleste elsker boblebad. Et åttetallformet svømmebasseng kan gi deg det aller meste, så lenge du har råd til det og setter av nok plass til å bygge bassenget slik du ønsker.

Hvorfor åttetallformet basseng

De største fordelene med et åttetallformet svømmebasseng ligner i bunn og grunn på fordelene fra et ovalt basseng. Først har du friheten – har kan du nesten sette deg ned og tegne et basseng fra hodet, for deretter å gjøre drømmen til virkelighet. Du kan bøye et slikt basseng som du ønsker, legge til saker og fjerne detaljer, for å få et helt unikt prosjekt som ikke finnes noe annet sted. Den andre store fordelen er oppdelingen av soner. Du kan ha et boblebad på midten, et dypt basseng på den ene siden og et barnebasseng på den andre siden. Dessuten kan svømmebassenget helle fra den ene siden til den andre, slik at alle kan finne den dybden de foretrekker.

Hvorfor ikke åttetallformet basseng

Den største ulempen med et åttetallsformet basseng er størrelsen. Her kan du virkelig ikke spare på plassen. Eller på pengene. Slike bassenger passer nok best for deg med litt ekstra midler, fordi det er en rekke ting du må ha i tankene med et slikt prosjekt. Har du nok av plass, er det oppdelingen av bassenget som vil gi deg mest hodebry. For et stort basseng trenger et godt filter, men når man har ulike soner blir man nødt til å installere ulike pumper og filtere. Dermed må man leie inn profesjonelle, slike som Bassengkonsulenten, for å planlegge alle detaljer på forhånd. Ellers ender man opp med et ubrukelig, men vakkert svømmebasseng.

Ulike typer åttetallformede bassenger

Et åttetallsformet basseng er et statussymbol fra den rike verden. Heldigvis har det blitt mye billigere å bygge basseng nå om dagen, derfor kommer bestillingene inn som på løpebånd her hos Bassengkonsulenten.no – selv om ovale og rektangulære bassenger fortsatt er øverst på salgslistene, kommer det stadig oftere inn forespørsler om åttetallformede bassenger. Den vanligste typen er kun delt i to, med en lett helling mellom seksjonene. Mange velger også å ha et boblebad ved siden av eller i den ene enden av bassenget, men dette koster en god del mer. Slike svømmebassenger kan bygges helt etter eget design, det er bare å sette seg ned og tegne!

Privacy Policy