Ovale bassenger


Basseng som livsstil

Et svømmebasseng er så mye mer enn bare et tilbehør. Så mye mer enn bare et hull i hagen fylt med vann. Et svømmebasseng er mer enn en aktivitet, mer enn en gøyal måte å tilbringe en solfylt dag. Et svømmebasseng er en hel livsstil, og dette vil du merke så fort du begynner utgravingen. Svømmebassenget vil nemlig bli en urokkelig del av livet ditt. Det vil bli til et naturlig sentrum, et sted der du kan slå deg løs og virkelig føle deg fri. Dessuten vil området rundt svømmebassenget raskt bli til et samlingspunkt. Du vil få lyst til å bygge et område for grilling, kanskje sette opp noen benker og en urtehage, sette frem noen solsenger, kanskje et par parasoller og en utendørs bar ved siden av. Svømmebassenget vil gjøre deg mer trendy. Vennene dine vil bruke enhver anledning til å besøke deg, og familielivet vil straks få en helt ny kjemi. Du vil føle deg som et nytt menneske, rett og slett. Kanskje er dette starten på noe godt?

En ny trend – ovale bassenger

Frem til slutten av det 20. århundret ble svømmebasseng sett på som en luksusvare. Kun de rike hadde basseng. Når man fikk råd til å bygge seg et svømmebasseng, ville man derfor bruke all plassen man kunne. Alt skulle være så funksjonelt som mulig, siden hver centimeter var verdt store penger. Nå om dagen er alt forandret. Svømmebasseng har blitt mye mer vanlig, og det er ikke lenger kun snakk om plassen når man skal bestemme seg for en bassengtype. Ovale bassenger ser rett og slett mye flottere ut en rektangulære, og det er derfor nettopp slike bassenger er de mest populære der ute for øyeblikket. Ovale bassenger møter man i de fleste moderne hotell, og det er denne atmosfæren man har tatt med seg hjem.

Hvorfor ovalt basseng

Spørsmålet bør heller gå slik – hvorfor ikke et ovalt basseng? Et ovalt basseng ser fantastisk ut, spesielt om det ikke er helt rundt men har et par bølger i designet. Slike svømmebasseng passer perfekt til sine omgivelser, uansett hvor du bygger det. Den myke, ovale formen peker mot bruksområdet – slike svømmebassenger skal brukes til fest og moro. Her kan man sitte i ulike grupper og prate med hverandre mens man nyter det varme vannet, eller kose og leke seg med ungene i forskjellige ender av bassenget. Et ovalt basseng kan dessuten designes slik at det passer perfekt til jordflekken du skal bruke. Bøy bassenget rundt huset, eller plasser det slik at man fortsatt har nok av plass til andre aktiviteter i hagen.

Hvorfor ikke overalt basseng

Den største ulempen med et ovalt basseng er også den største fordelen – plassbruken vi nevnte tidligere. Som regel står det mellom et rektangulært, rett basseng og et ovalt, buet basseng. Har du tenkt til å ta deg daglige svømmeturer med trening som største formål, er det selvsagt det rette bassenget du bør velge. Ovale basseng passer ikke godt verken til trening eller til sport, siden de buede veggene er vanskelige å bruke som sidelinjer og mål. Ovale basseng er ment for sosialisering. For deg som vil kose deg like mye rundt bassenget som i selve vannet. Rektangulære basseng passer derimot deg som vil drive sport, trene opp formen og fokusere på helsen generelt.

Ulike typer ovale bassenger

Ovale bassenger kan formes akkurat som man vil, derfor er det denne typen svømmebasseng de fleste moderne hotell graver ut. Verdens største basseng, kalt San Alfonso del Mar i Chile, er et godt eksempel på et vakkert, gigantisk ovalt svømmebasseng. Det ser fantastisk ut og går fint sammen med de varme omgivelsene. Hotellet som buer seg rundt den ene siden av svømmebassenget ser ut til å følge formen av vannet, noe som gir en helt spesiell stemning både på lang og når man titter på hotellet fra luften.

Privacy Policy