Barnebassenger

Basseng for barn

De beste foreldrene der ute er de som ikke bare tenker på seg selv. De som forstår at barn er et stort ansvar. De som vet at ungene trenger langt mer oppmerksomhet, lek, moro og kunnskap enn voksne. Unger trenger aktiviteter, de trenger noe å bruke energien sin på. Og forskjellsbehandling vil de ikke ha noe av. Har du tenkt å bygge et svømmebasseng, er det derfor veldig viktig at du husker på barna. Har du ikke barn? Da kan det være lurt å tenke langsiktig – før eller siden vil du ha smårollinger i huset, og hvis de ikke får tilgang til bassenget fordi det er for dypt vil du neppe få noe bruk for det selv. Når du skal bygge et svømmebasseng er det derfor lurt å sette av litt plass til et barnebasseng. Dersom du setter opp et vanlig basseng over bakken i stedet for å grave ut hagen, er det liten grunn til å tenke stort over det – oppblåsbare svømmebasseng er sjeldent dypere enn én meter. Snakker vi et ekte svømmebasseng, er det dog kjempelurt å skape et barnebasseng i en av endene. Slik kan ungene kose seg i vannet side om side ved foreldrene, men uten at verken du eller dem må tilpasse aktivitetene deres.

Vanlige basseng vs. Barnebasseng

Du tror kanskje at det er dybden på bassenget som gjelder når man skal sammenligne vanlige svømmebasseng og barnebassenger. Joda, dybden er selvsagt en viktig del av helheten. Mange velger for eksempel å skape et basseng som heller, altså der dybden forandrer seg etter hvert som man beveger seg rundt. Dette kan dog være farlig, for ungene kan ende stupe uti der det er dypt og ha vanskeligheter med å komme seg opp igjen. Derfor er det alltid best å holde de to bassengene adskilt. Ikke helt skilt, men barnebassenget kan gjerne være en separat del av helheten. Man skal helst passe temperaturen også – barna vil sikkert tilbringe mer tid enn deg i vannet, derfor er det viktig at vannet er varmere i barnebassenget. Samtidig anbefaler vi ferskvann uten klor, slik at man ikke skader øynene til smårollingene. Barnebasseng inneholder ikke særlig mye vann, derfor er det lett å tømme/fylle etter hvert som det blir skittent.

Hvorfor barnebasseng

Som sagt vil ungene tilbringe lange timer i barnebassenget, og du vil jo helst ikke bekymre deg for dem – men samtidig kan man ikke passe dem hele tiden, heller. Har du et eget barnebasseng, kan du la dem leke i fred og vite at de ikke er i noen fare. Man kan til og med dekke over voksenbassenget om man vil! Barnebassenget vil bli barnas favorittsted i huset, og deres venner vil gjerne komme over så ofte som mulig for å leke. Fordelen for deg som forelder er at ungene alltid vil være like ved. Ro i sjel, ro i kropp.

Hvorfor ikke barnebasseng

Det finnes faktisk ingen grunn til å ikke ha barnebasseng, med mindre du verken har barn eller kunne tenkt deg unger i fremtiden. Barnebassenget kan jo brukes til flere formål – for eksempel kan man gjøre det til et boblebad, og kose seg i det grunne vannet enten alene eller med venner. Den eneste andre grunnen vi kan komme på, er bruk av plassen. Dersom du kun har plass til et lite basseng, kan det være smart å droppe barnebassenget. Hold i stedet en beskjeden dybde i hele bassenget, slik at både voksne og barn kan bruke det. 120 cm er vanligvis en god dybde for slike formål.

Ulike typer barnebassenger

Snakker vi form på barnebassenget, er det som regel dybden det er snakk om. Alt fra 50cm til 120cm er vanlig, og det spørs hvor tidlig du vil tillate ungene å bruke bassenget på egen hånd. Dessuten er det viktig at barnebassenget er opplyst (lamper under vann) og har en høy temperatur. Samt minimalt med klor. Ellers spiller det ytterst liten rolle hvilken type barnebasseng du velger.

Privacy Policy