Runde bassenger

Basseng for ulike formål

Når du først har bestemt deg for å installere et svømmebasseng i hagen, er det bare å sette seg ned og begynne planleggingen. Joda, du må få deg en tillatelse, du må ha en del penger klart for de første inngrepene, og du må velge et selskap som skal ta seg av jobben (med mindre du vil gjøre alt grovarbeidet selv). Men det aller, aller første du må tenke på og bestemme deg for, er størrelsen og formen på bassenget. Dette kan du nemlig ikke endre på når alt er ferdigbygd, derfor er det viktig å tenke fremover og planlegge godt. Tenk hvilke formål du ønsker å bruke bassenget til. Er dere en stor familie? Venter dere barn, eller har dere flere unger allerede? Kommer slektninger ofte på besøk? Hva med naboer, har dere et godt forhold? Er dere aktive mennesker, eller skal bassenget brukes mest til avslappende solskinnsdager? Et basseng kan brukes for en rekke ulike formål, derfor bør du sette deg ned og skrive en liste over ting du kunne tenkt deg å bruke bassenget til.

Hvorfor rundt basseng

Et rundt basseng har mange fordeler – både med tanke på bruken av plass og rundt den sosiale opplevelsen av svømmebassenget. Først og fremst må vi si at det ser flott ut med et rundt basseng. Det ser stilig ut, og man drømmer seg straks bort til Syden. Slike bassenger ser veldig bra ut ved siden av både moderne og tradisjonelle eneboliger, derfor slipper du å «matche» bassenget noe særlig til huset. Noen vil kanskje si at et kvadrat er bedre bruk av plassen enn en sirkel, men hvem vil vel sitte i hjørnet av et svømmebasseng? Det er her vi kommer til den neste fordelen – den sosiale. Forestill deg at dere sitter seks-syv personer i et rundt basseng. Hvor titter man? Jo, på hverandre. Det blir en naturlig måte å sosialisere på, siden alle kan se hverandre uansett hvor man sitter. Det runde bassenger maner derfor opp til samtaler, noe man vil sette ekstra høy pris på om sommeren, når man gjerne sitter i bassenger om helgen med sine bestevenner og har en kald pils i hånden.

Hvorfor ikke rundt basseng

Den største ulempen med et rundt basseng er bruksområdet. Her blir det meget vanskelig å trene eller drive med sport, sett i forhold til rektangulære bassenger. Runde basseng skapes mest for sosialiseringens skyld. De ser flotte ut og passer perfekt til å ligge og slappe av, men det blir for eksempel vanskelig å svømme om kapp eller spille vannpolo. Samtidig kan det være vanskelig å få plass til en stor sirkel i hagen uten at den skal være i veien for noe annet. Derfor velger de fleste å heller bygge seg ovale bassenger, slik at man kan lede dem i akkurat den retningen man har råd til å avse til dette formålet. Vi har skrevet en egen artikkel om ovale bassenger som du absolutt bør lese deg opp på.

Ulike typer runde bassenger

Hvis du bestemmer deg for å ha et rundt basseng, er det bare noen detaljer som gjenstår med tanke på designet. Det første spørsmålet er om du vil avse en del av bassenget til ungene. Skal en del av bassenget være begrenset og ha en dybde på kun en halv meter, eller får ungene lære seg å svømme (eller bruke oppblåsbare madrasser)? Skal bassenget helle i det hele tatt, eller er det best med et flatt underlag? Tenk også på vannet – saltvann eller ferskvann? Nøytral pH eller klor for å fjerne bakterier? Slike detaljer er det best å ta med Bassengkonsulenten, vi vet nøyaktig hva som passer til ulike mennesker.

Privacy Policy